Vertsfamilie

Slik er det å bo hos en vertsfamilie

Store deler av det å være på utveksling handler om å være på en reise. Da kan det være veldig fint å ha en vertsfamilie som skaper trygge rammer for det som skal bli ditt nye hjem, og som er der for deg når det trengs. Møtet med vertsfamilien din vil på mange måter derfor bli en kickstart på den nye hverdagen din.

Alle vertsfamilier på våre programmer blir grundig bakgrunnsjekket, og alle medlemmene av husstanden må ha plettfri vandel. Det blir i tillegg til dette gjennomført en rekke hjemmebesøk.

Hjemme hos vertsfamilien har du først og fremst ditt eget rom, Internett, og tilgang til bad og mat. Det vil også være en fin plass for gode samtaler, lærdom og nye bekjentskap. Mange av våre elever danner bånd med familiene som varer livet ut, og det er absolutt ikke uvanlig å komme på besøk igjen ved senere anledninger.

Both Jo and Jorgen have settled in so well and become so ingrained in our family it’s like they’ve always been with us. I’m dreading June/July when they go back home to their families, we don’t want them to leave…. I’ve offered to adopt!!

Shayla Arnold

I tillegg til å bli kjent med kulturen på en helt annen måte ved å bo hos en lokal familie, vil det også gi deg muligheten til å bli ekstra godt kjent med deg selv. I hverdagen du kjenner til fra før av tenker du kanskje ikke så mye over hvordan din familie lever, og hvordan hverdagen er bygget opp rundt vaner og tradisjoner som er typiske for nettopp din familie. Ved å flytte inn hos en annen familie, og bo sammen med dem i en periode, får du virkelig kjenne på hvem du er og hvor du kommer fra. For oss er det viktig at du kommer til en vertsfamilie du vil trives hos, derfor bruker vi mye tid på å sørge for at det blir tilfellet. Blant annet får eleven selv komme med ønsker til bosituasjonen vi planlegger for dem. Skulle det allikevel oppstå utfordringer er Akademiet alltid klare til å hjelpe.

Ønsker du å bli vertsfamilie?

Hvert år reiser tusenvis av norske ungdommer ut i den store verden på utveksling. Det samme gjelder elever fra andre land, som ønsker å utforske hva verden har å by på. Kommende skoleår har vi flere spente elever som ønsker å opplev Norge, og den norske kulturen gjennom ett år på utveksling. Elevene skal bli en del av familien og vil ta aktivt del i familielivet og livet rundt hverdagen. Ved å ta imot en elev vil din familie bli kjent med en ny kultur, og vil få et spennende år i vente.

Akademiet Utveksling søker vertsfamilier som ønsker å ta imot en elev, og har plass i hjemmet sitt. Hvis dette høres interessant ut, ønsker vi å høre fra deg og din familie. Ta kontakt med oss på utveksling@akademiet.no og husk å fyll ut vårt interesseskjema for mer informasjon.

Jeg ønsker informasjon om å være vertsfamilie.

Fyll inn skjemaet, så kontakter vi deg for en uformell prat. 

Blir kjent med våre elever

Her er årets elever som ser etter en verstfamilie i Norge.

Žofie

Alder: 16
Land: Tsjekkia
Interesser: langrenn, sandvolleyball, lese, fjellturer, kor og teater.
Skal studere i Norge for 5 måneder.

Žofie er en utadvendt jente som ønsker å oppleve den norske kultur for ett semester fra høsten av. Žofie er veldig aktiv, men kan også ta en rolig dag for å lese en bok i stillhet. En av motivasjonene for å lære seg språket, er fordi hun ønsker å forstå innholdet til podkasten «kant ut» av Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold.

“På fritida kan du oftest finne meg med familien og vennene mine eller i en sandvolleyballklubb der jeg har trent og konkurrert i fem år. Jeg leser mye, vanligvis bøker om moderne historie, menneskerettigheter, kultur eller kunst. Jeg absolutt elsker å gå på tur! Om vinteren liker jeg å gå på langrennsski eller stå på snowboard . Jeg liker å oppdage nye steder, prøve nye ting, smake på nye retter og bli kjent med andre mennesker. Det er en av mine hovedmotivasjoner for at jeg vil prøve å tilbringe ett semester i utlandet.

For mer informasjon om Žofie, ta kontakt med oss.


Elena

Alder: 16
Land: Frankrike
Interesser: løping, ski, fotografi, reise og baking.
Skal studere i Norge for 10 måneder.

Elena

Elena er en utadvendt jente som kommer fra et flerspråklig hjem. Hennes mor er fra Tyskland og far fra Hellas. Elena sin store drøm er å bli arkitekt som henne mor. I ukedagene bor Elena på internat hvor hun går på en tysk/fransk skole. Dette har lært henne å bli både selvstendig og disiplinert i hverdagen. 

“I like to discover new countries and cultures. I did a 3-month exchange program to Germany, and I am very much excited to explore Norway, and learn a new language. Norway caught my eye but it’s beautiful landscape, style of life and the kind people. I see this opportunity to be a lifetime chance as a young student.

For mer informasjon om Elena, ta kontakt med oss.


Louison

Alder: 16
Land: Frankrike
Interesser: Lese, klatring, spille instrument, speideren og løping.
Skal studere i Norge for 10 måneder.

Louison

Louison er en gutt med mange ulike interesser, og ønsker å oppleve alt Norge har å by på. Han spiller i korps og har et egent band kalt ! “IOrpheon, og er en aktiv klatrer som konkurrerer ofte. Ved siden av hans interesser, er Louison en hardtarbeidende elev som ønsker å studere ingeniørstudier etter videregående.

“I grew up in the Pays de la Loire region, where I enjoyed spending long hikes in the mountains, riding my bike and spending time outdoors with friends and family.
I have a taste for French food, and I like to discover new dishes. I listen to quite a lot of music and enjoy discovering new artist and style. I decided to become an exchange student because I wish to discover a different culture and point of view of the world. It’s also a great opportunity to meet new people and learning a new language. I know in the beginning it will be hard since I do not speak the language, but I am willing to put in the work, since I am a determined and patient person working hard to reach my goals.”

For mer informasjon om Louison, ta kontakt med oss.


Juliett

Alder: 16
Land: Frankrike
Interesser: Musikk, historie, løping, vannsport og ski.
Skal studere i Norge for 10 måneder.

Juliett

Juliett er en utadvendt og kreativ jente som ønsker å få oppleve Norge, og lære seg et nytt språk. Hun kan snakke fransk, italiensk og engelsk, og lærer seg nå arabisk. Hennes interesser er å skape musikk og fremføre dette, samtidig som hun liker å møte nye mennesker. Hun kommer fra en aktiv familie som liker å gå fjellturer, langrenn og være aktivt generelt.

“The Scandinavian culture interest me a lot, with the way your lifestyle, your history, your habits, and language. I dream about exploring the Norwegian landscapes and living with a host family that will teach me more about your culture. I am a calm and reflected person, but when I get to know someone, I can be very talkative.”

For mer informasjon om Juliett, ta kontakt med oss.