Hvorfor utveksling? Ta kontakt med oss | Akademiet Utveksling

Hvorfor utveksling?

Er du nysgjerrig? Vil du se verden? Er du på jakt etter det lille ekstra?

Da er nok utveksling helt riktig for deg!

Utveksling innebærer en spennende hverdag, gode venner og nye erfaringer. Du vil bli flinkere i språk og kanskje få et helt nytt perspektiv på ting. Under reisen vil du møte en helt ny kultur, som du vil bli godt kjent med hos din lokale vertsfamilie som tar deg imot med åpne armer. Du går på en lokal skole, og møter et helt annerledes utdanningssystem. Ny by, nye venner; overgangen er stor og krevende, men du lærer deg raskt å stå på egne ben. Dette vil du lære enormt mye av – ikke minst om deg selv!

Skolehverdagen på utveksling er fantastisk, det er veldig mye mer sosialt enn på en skole i Norge. Skolen i England er ikke bare en skole, det er også der man er med venner etter skoletid. Det er også mer miljø for å sette seg ned på biblioteket å jobbe med lekser i fritimer og etter skoletid. Det er med andre ord; et veldig bra læringsmiljø!

Kristin Nøkland

Kristin Nøkland

Om du har tenkt at veien til å dra på utveksling er lang, kan vi berolige deg med at det ikke er tilfellet. Dersom du klikker deg inn på «slik fungerer det»-sidene på nettsiden vår, vil du se hvor enkelt det faktisk er!

Det beste med utvekslingen har definitivt vært alle de fantastiske menneskene jeg ble kjent med i løpet av året! Venner, både engelske og norske, vertsfamilie, kjæreste, og selvfølgelig alle medelever og lærerne på skolen. I tillegg har jeg fått muligheten til å reise rundt i Storbritannia.

Hedda Elise Dahl

Ta kontakt med oss!

Lurer du eller dine foresatte på noe om utveksling, så må dere ta kontakt med oss. Vi kan hjelpe deg med både små og store spørsmål angående utveksling – de fleste av våre ansatte har vært på utveksling selv. Vi tilbyr gratis rådgivning og alle henvendelser er selvsagt uforpliktende.