Velg skole selv: USA Select eller Classic | Akademiet Utveksling

Velg skole selv: USA Select eller klassisk program?

USA Select

Med Select har du muligheten til å velge den skolen som passer din studieretning og fremtidig videre utdanning. Våre skoler er som små akademiske samfunn, som fletter sammen studier, sport, fritidsinteresser og personlig utvikling. I tillegg til et stort utvalg av skoler tilknyttet amerikanske vertsfamilier, kan du også velge å bo på campus sammen med andre amerikanske og internasjonale elever.

Vi samarbeider med både skoler og skoledistrikter i ulike deler av USA. De fleste av privatskolene har en religiøs tilknytning. I forkant av året opplever vi at mange studenter er skeptiske til det religiøse USA, og vi har forståelse for at det kan virke voldsomt å skulle gå på en skole med religiøs tilknytning. Det er viktig for oss å understreke at det er det akademiske som er hovedfokus på alle skolene, og at disse skolene holder et høyt nivå.

Skolene er et møtested hvor du kan henge med venner, delta på firitdsaktiviteter eller være med på ulike arrangementer. Football, Cheerleading, Baseball og Lacrosse er bare et lite utvalg av mange alternativer du kan teste ut. Dette er året du kan prøve noe helt nytt og gå utenfor komfortsonen.

Programavgiften på Select består av skolepenger som betales direkte til skolen i USA, samt en serviceavgift til Akademiet Utveksling på 69 000 kr. Serviceavgiften inkluderer blant annet oppfølging før og under utvekslingsåret, samt flybilletter.

Under finner du noen eksempler på skoler vi samarbeider med.
Ta kontakt for en komplett oversikt over skolene vi tilbyr.

USA Classic

USA Classic passer for deg som ønsker å være åpen for hele USA og er eventyrlysten. På dette programmet vil du ikke kunne påvirke lokasjon eller fagtilbudet på skolen. Vertsfamiliene bor over hele USA, og som utvekslingsstudent vil det være veldig forskjellige og unike opplevelser, avhengig av hvilken stat og hverdag man kommer til. Blir det ville vesten i Texas, ørkenen i Utah eller snowboarding i Colorado? Det vil tiden vise.

Det alle stater har felles er at skolen i USA er et felles møtested hvor du kan henge med venner, delta på fritidsaktiviteter eller være med på ulike arrangementer. Football, Cheerleading, Baseball og Lacrosse er bare et lite utvalg blant mange alternativer du kan teste ut. Dette er året du kan prøve noe helt nytt og gå utenfor komfortsonen.

Solnedgang i California