FAQ - Ofte stilte spørsmål - USA - Akademiet Utveksling

FAQ – Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Hvilke studieretninger kan reise?

Elever på studiespesialiserende linje.

Når får jeg vite om jeg har kommet inn?

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Kan jeg reise med en venn?

Nei, det er vanskelig å få til.

Kan jeg reise selv om jeg ikke mestrer språket så godt?

Absolutt! Det finnes ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre.

Når får jeg vite hvor jeg skal bo?

Så snart partneren vår i USA har funnet en passende vertsfamilie til deg, får du beskjed om hvor du skal bo og gå på skole. Dette kommer vanligvis i løpet av sommerferien.

Kan jeg reise hjem i løpet av året?

Det kan du ikke. Det blir forventet at du følger skoleåret i USA og er sammen med familien i helger og ferier. På den måten får du et godt innblikk i den lokale kulturen. Og så er det jo veldig spennende å oppleve en amerikansk jul med vertsfamilien din!

Kan jeg få besøk?

Du kan få besøk av familien din etter februar måned – dette må det søkes spesielt om. Vi hjelper deg og familien din med alle detaljene her.

Kan jeg bo hos egen familie/familievenner mens jeg er der?

Amerikanske myndigheter har bestemt at man som utvekslingselev ikke kan bo sammen med, eller i samme stat som familiemedlemmer. Derimot kan man bo hos venner som ikke er beslektet!

Må man gå 2. året om igjen når man kommer tilbake?

Vi gjør det vi kan for at du får de fagene og oppfølgingen du trenger for å bestå VG2. Hvis det er fag skolen i USA ikke tilbyr, eller som du ikke klarer å bestå, kan du alltid ta privatist fag mens du går VG3. Du behøver uansett ikke gå hele året om bare fordi du eventuelt mangler noen fag!

Vil det være noen tilgjengelig der, dersom det skjer noe?

Ja – for å kunne dra på utveksling med en norsk organisasjon, er det krav om at det er noen i området man kommer til som kan være kontaktperson for eleven. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.