Om Spania - Akademiet Utveksling

Klassisk program Spania

Med vårt klassisk program til Spania sammen med Interhispania, vil du reise til og gå på en lokal videregående skole i en av disse tre fantastiske områdene:

Øst-Spania

I Øst-Spania vil du bli plassert i enten Alicante, Murcia eller Valencia. Tre destinasjoner med masse historie, kultur og er populære feriedestinasjoner. Alicante er kjent for flere badestrender, gamlebyen El Barrio med sjarmerende bygårder og små butikker. Murcia er en vakker by som ligger ved elven Segura og kystområdet La Manga, og byen er heller ikke langt unna Alicante. Murcia er preget av mye historie, blant annet har byen store torg omkranset av vakre bygninger og en katedral midt i byen. Både Murcia og Alicante har over 300 soldager i året, som sørger for ett varmt og fint klima. Valencia er Spania sin tredje største by og kjent for ett rikt kulturtilbud. Blandingen av det historiske og det moderne, i kombinasjon med den kjente parken Turia, gjør byen til en unik destinasjon. Valencia er kjent for «The city of Arts and Science» komplekset, Turiaparken og sin langstrakte strandlinje.

Sør-Spania

I Sør-Spania vil du bli plassert i Andalucía området. Hovedstaden i regionen er Sevilla, andre kjente byer er Marbella, Fuengirola, Malaga, Cádiz, Huelva og Granada og mange fler. Andalucía er opprinnelsesstedet til mange av de kulturelle sikkene som man ser på som «typisk spanske», blant annet flamenco dansen og tyrefekting. Andalucía er også kjent for sin lange kystlinje, historiske byer og sitt varierte naturbilde, med høye fjelltopper, milevis med strender og en ørken. Her har du sjansen til å besøke gamle katedraler, borger og palass, samtidig som du kan gå på turer i dalene og bade i Middelhavet. Regionen nyter minst 300 solskinnsdager i året, så det vil fortsatt kunne være en behagelig temperatur langs kysten selv om det ikke er sommer. Blant de mest populære strendene er Playa Victoria i den gamle havnebyen Cádiz og de lange sandstrendene i Marbella.

Barcelona Provinsen

Provinsen Barcelona ligger i Øst-Spania, hvor hovedstaden i provinsen er den kjente byen Barcelona. Om du velger å reise til Barcelona området vil du ikke bli plassert i sentrum av storbyen Barcelona, men i byene rundt. For eksempel har du byene Badalona, Sabadell og Terrassa. Provinsen har en middelhavskystlinje, med mange populære feriesteder som Sitges, Castelldefels, Sant Pol de Mar, Calella og Arenys de Mar.

Med klassisk program får du velge å søke til en av disse tre områdene, men eksakt destinasjon blir valgt av vår sammarbeidspartner. Derimot om du skulle ønske å søke på en spesifikk by, så kan dette avtales. Skolen man havner på blir valgt av vår samarbeidspartner i Spania, man blir plassert i områdenes beste offentlige skoler. Du kan reise som studiespesialiserende elev til Spania, men det er opp til skolen i Spania å velge om du blir plassert i SSØ eller realfags-linje.

Ta gjerne kontakt med oss for nærmere informasjon eller for veiledning i henhold til din studieretning.

Velkomstcamp i Barcelona

Inkludert i programmet til Spania vil alle elever reise på en velkomst camp i Barcelona ved starten av programmet (2 netter). Dette er en gylden mulighet til å bli bedre kjent med de andre elevene som skal reise, samt oppleve en av Spania sine mest historiske og velkjente byer.

En minneverdig start på ett fantastisk utvekslingsår i Spania!