Waihi College | New Zealand på utveksling | Akademiet Utveksling

Waihi College

Nordøya på New Zealand er kjent for sitt subtropiske klima. Waihi er et forholdsvis lite sted du finner her, som ligger helt ute ved kysten. Her blir du del av et lokalsamfunn som holder på mange av de gamle Maori tradisjonene. Waihi er nemlig veldig stolte av deres historie og kultur. Det er cirka 6.000 fastboende her, men i løpet av sommermånedene øker antallet til rundt 20.000. Waihi er et populært feriested for innbyggere fra Auckland, som ofte har sommerhus ved stranden. Det er også svært attraktivt for internasjonale turister, som det også kommer mange av på sommeren. Her bor du altså midt i et sommerferieparadis!

Det er også selvfølgelig muligheter for å få en bit av storby- og shoppinglivet. Det er mange elever som ofte tar turer til Tauranga eller Auckland i helgene. Tauranga er byen som ligger nærmest, ettersom den ligger en times tur unna.

Waihi College har rundt 700 elever, i alderen 11 til 18 år. Heriblant er det en internasjonal gruppe på cirka 30 elever fra hele verden. Det er egen internasjonal avdeling ved skolen som sørger for at du som elev alltid blir fulgt opp. Her kan du få hjelp til alt det faglige, men også dersom du skulle trenge hjelp i vertsfamilien eller sosialt. Lisa hjelper deg med å finne den helt riktige klubben du ønsker deg på fritiden, eller å planlegge en tur til Auckland.

Her er programmet for ekstra turer

Skolen har et stort tilbud av fag og fritidsaktiviteter. Skolebygningene sprer seg utover et stort område, rett ved stranden. Her finner du skolens eget svømmebasseng, mange idrettsbaner og eget treningssenter. Du går i klasse med de lokale elevene og blir undervist på lik linje med dem. Skolen tilbyr også en lang rekke utendørs- og kulturelle aktiviteter. Mange av turene og aktivitetene er en del av det internasjonale programmet og er inkluderte i prisen.

Når du kommer til New Zealand i juli, har skolen akkurat hatt vinterferie. Du starter altså halvveis inne i et skoleår. I november og desember har du 6 uker sommerferie, for så å starte på det nye skoleåret i januar. På denne måten får vi enkelt skolehverdagen din der til å passe med det du trenger for å gå videre på VG3 når du kommer hjem til Norge i juli året etter.

Se mer om fagene Waihi College tilbyr her

Som utvekslingselev ved Waihi High School får du en lokal vertsfamilie som ønsker deg velkommen inn i sitt hjem og behandler deg som en av familien. I New Zealand har regjeringen en egen ‘code of coduct’ for vertsfamilier og internasjonale programmer. Dette betyr at alle skolene blir sjekket hvert 2. år og det er veldig klare retningslinjer for oppfølging og sikkerhet i alle vertsfamilier. Det er krav om at familien skal ha både plass og tid til å ha en internasjonal elev boende. Du får eget rom. Det kan være at det er en annen internasjonal elev i familien, men ikke fra samme land som deg. Ved å bo i en vertsfamilie kommer man raskt inn i det lokale samfunnet og får raskt en hverdag i ditt nye hjemland. Vertsfamiliene er veldig gode til å hjelpe elevene sine i gang i starten.

Vi hører veldig ofte at New Zealand har en kultur som ligger ganske tett opp av den norske, slik at det er enkelt å falle til i alt det nye. I tillegg sies det også at menneskene på New Zealand er utrolig avslappet og veldig lette å komme i kontakt med.

Et utvekslingsår i New Zealand gir fantastiske muligheter! Søk i dag!

Les mer om skolen her