Om New Zealand

Our stunning landscapes and friendly locals are closer than you think. Wake up in a place where something new awaits you every day.

Slik presenterer New Zealand seg selv; landet hvor alt er snudd på hodet. New Zealand har en fantastisk natur, og også partnerskolene våre ligger i landlige omgivelser.

Som Akademiet-elev starter du på skolen i juli, rett etter det som er deres vinterferie. Til gjengjeld har du sommerferie i desember og januar, som er årets varmeste måneder. Du blir møtt på flyplassen av vertsfamilien så fort du kommer til landet. Du får din egen veileder som følger deg og sørger for at du blir ivaretatt hele skoleåret. Veilederen din er blant mange av personene du kan kontakte dersom du har bruk for hjelp.

I New Zealand møter du den trygge og forutsigbare kvaliteten Akademiet står for. Av oss får du hjelp og veiledning under hele søknadsprosessen, også til søknad om visum og stipend fra Lånekassen.

Outdoor Education Programme

Du får nyte spesielt godt av New Zealands natur dersom du melder deg på skolenes Outdoor Education Programme. Her er det et stort utvalg av utendørsaktiviteter, et unikt tilbud for deg som er eventyrlysten og sporty!

Outdoor Education er et fag som kombinerer sportslige aktiviteter med undervisning i klasserommet. Gjennom utendørsaktiviteter får du innblikk i geografi, biologi, turisme, etc. Samtidig lærer du masse om å samarbeide i grupper, ta ansvarlige beslutninger, personlig utvikling og mestring. Dette programmet gir deg de beste kvalifikasjoner hvis du satser på en karriere innen sport og fritid.

Waihi College

Waihi College er en skole på Nordøya, med elever fra 11-18 år. Det tilbys mange ulike fag – alt fra kunst, til sport og mediefag. Hva med å ta birøkting som eget fag? Det er en god gruppe internasjonale elever ved skolen hvert år, så muligheten er god til å få venner fra hele verden. I tillegg til de akademiske fagene tilbyr Waihi College en lang rekke utendørs- og kulturelle aktiviteter. På Waihi College kan du få surfing og scuba diving på timeplanen!

Nayland College

Nayland College er en skole i Nelson på Sørøya i New Zealand. Byen er omringet av tre imponerende nasjonalparker, som gir mange muligheter for friluftsaktiviteter. Dette utnytter skolen fullt ut i sitt ‘Outdoor Education’-program. Nayland er en moderne skole med et bredt fagtilbud, som ligger tett på stranden. Som en del av det internasjonale programmet får du venner fra hele verden, men blir også godt integrert i din nye ‘Kiwi’-hverdag. Vertsfamilien din vil også sørge for at du blir godt kjent med din nye hjemby, og alt det den har å by på.

Avondale College

Avondale College er en stor og moderne skole som ligger i Auckland på Nordøya. Det internasjonale miljøet er stort, og du vil garantert bli kjent med folk fra hele verden. Aukland har cirka 1.4 millioner innbyggere, med store mulighet for shopping, cafeer og kulturliv. Skolen ligger litt utenfor selve bykjernen, og der bor typisk sett også de fleste vertsfamiliene. Som i resten av New Zealand er du aldri langt vekk fra havnen eller stranden.

Motueka High School

Motueka High School er en skole på Sørøya, som snakker varmt om samholdet på skolen. Her finnes det mange fag du kan velge mellom, slik at du får en mest mulig motiverende timeplan. Det er mange internasjonale elever på skolen, så klassene består av en god blanding av internasjonale og nasjonale elever. Også denne skolen har et stort fokus på kunst, kultur og sport.

Hva med internatskole i New Zealand?

Vi kan også tilby privat internatskole på King’s College, for deg som ønsker noe helt spesielt når du er på utveksling i New Zealand!
Les mer om King’s College