Motueka High School | New Zealand på utveksling | Akademiet Utveksling

Motueka High School

Motueka ligger på Sørøya, i området med flest soltimer på New Zealand. Byen ligger i Tasman Bay og er omringet av to nasjonalparker, Abel Tasman og Kahurangi. Her finner du alt du kan drømme om av koselige cafeer, fantastiske naturopplevelser og deilig strandliv.

Det er litt over 7.000 faste innbyggere i Motueka. Tallet stiger veldig om sommeren, når turister og folk med sommerhus i området kommer på besøk for å nyte livet. Det er også mange plantasjer i området, så på høsten kommer sesongarbeidere for å hjelpe med sesongens fruktplukking. Da kan du prøve de lokale matvarene og all den friske frukten på søndagsmarkedet, som byen er kjent for.

Motueka High School har cirka 700 elever mellom 13 til 19 år, og har et godt tilbud av både akademiske fag men også alle fag for medier og kommunikasjon, kunst og idrett. Skolen har en internasjonal avdeling hvor Judy har sitt kontor, og her kan du alltid be om hjelp. Det flotte med Motueka er at det er et utrolig godt samhold mellom elever lærere. I den første tiden får Judy ofte besøk av de internasjonale elevene på kontoret hennes i lunsjen, fordi det for noen føles tryggest – men etter bare noen uker er de godt integrert i klassene sammen med de lokale elevene.

Klikk her for å se fagene Motueka High School tilbyr.

Den internasjonale klassen har rundt 30 elever, med folk fra hele verden. De reiser mye på turer sammen og får prøvd ut masse aktiviteter og opplever New Zealands helt særlige natur. Her kan du utfordre deg selv med rafting, sky diving og klatring, for å nevne noe. Det er tilbud om mange campingturer ute i naturen, men dersom du heller behov for en tur inn til storbyen ligger Nelson kun en kjøretur unna.

Som utvekslingselev ved Motueka High School får du en lokal vertsfamilie som ønsker deg velkommen inn i sitt hjem og behandler deg som en av familien. Vertsfamiliene er veldig gode til å hjelpe elevene sine i gang i starten, slik at man raskt kommer inn i hverdagen og det lokale samfunnet. I New Zealand har regjeringen også en ‘code of coduct’ for vertsfamilier og internasjonale programmer. Denne sier blant annet at alle skolene skal sjekkes opp hvert 2. år. Det er i tillegg veldig klare retningslinjer for oppfølging og sikkerhet i alle vertsfamilier. Det er krav om at familien skal ha både plass og tid til å ha en elev boende, i tillegg til at de skal eget rom. Det kan være at det er en annen internasjonal elev i familien, men ikke fra samme land som deg.

Vi hører veldig ofte at New Zealand har en kultur som ligger ganske tett opp av den norske, slik at det er enkelt å falle til i alt det nye. I tillegg sies det også at menneskene på New Zealand er utrolig avslappet og veldig lette å komme i kontakt med.

Et utvekslingsår i New Zealand gir med andre ord både fantastiske opplevelser og muligheter! Søk i dag!

Les mer om skolen her

En liten hilsen fra Guri Line som går på Motueka High School

Motueka High School er ein inkluderande, givande og spennande skule med mange fag å tilby. Eg valde kjemi, fysikk, biologi, spansk, Outdoor Education og Digital Technology. Favorittfaget er definitivt Outdoor Education. Vi reiser ofte på dagsturar for å cave (utforske grotter/huler) eller klatre ute. No har vi også padla kajakk i Abel Tasman National Park. Framover er det elvepadling og fotturar som står på planen noko eg gledar meg mykje til!

Grunnen til at valet falt på Motueka High School var nettopp på grunn av Outdoor Education og nærleiken til naturen. Skulen ligg også på ein litt mindre plass og sidan eg truleg kjem til å studere i ein stor by, fann eg ut at dette var min sjanse til å oppleve å bu på ein plass med rundt 8000 faste innbyggarar. Til tross for størrelsen har Motueka litt av alt å tilby: du kan reise til Nelson for å få følelsen av byliv, du kan ta turen til ein av nasjonalparkane, reise på kafear, bade i elva eller henge på sandstranda i Kaiteriteri. Og for dei modige; fallskjermhopping med ei heilt fantastisk utsikt over Motueka og fjella rundt!

Vennlig hilsen Guri Line