FAQ - Ofte stilte spørsmål - Kina - Akademiet Utveksling

FAQ – Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Hvilke studieretninger kan reise?

Elever på studiespesialiserende linje.

Når får jeg vite om jeg har kommet inn?

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Kan jeg reise med en venn?

Ja!

Kan jeg reise selv om jeg ikke mestrer språket så godt?

Absolutt! Ettersom skolen her er internasjonal og underviser på engelsk, vil du enkelt kunne følge med. Det finnes dessuten ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre, enn å dra på utveksling. Dette gjelder både engelsk og mandarin!

Kan jeg reise hjem i løpet av året?

Ja – men vær forberedt på at reisen ofte er lang og dyr.

Kan jeg få besøk?

Ja!

Kan jeg bo hos egen familie/familievenner mens jeg er der?

Ja.

Må man gå 2. året om igjen når man kommer tilbake?

Nei, absolutt ikke. Vi sørger for at du får fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS.

Vil det være noen tilgjengelig der, dersom det skjer noe?

Ja – for å kunne dra på utveksling med en norsk organisasjon, er det krav om at det er noen i området man kommer til som kan være kontaktperson for eleven. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.