FAQ - Ofte stilte spørsmål - York - Akademiet Utveksling

FAQ – Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Hvilke studieretninger kan reise?

Til York er det veldig fleksibelt. Helse og oppvekst, Medier og Kommunikasjon, Kunst, Design og Håndverk, Musikk, Dans, Drama, idrett, hudpleie, studiespesialiserende, kjøretøy, frisør – dette er bare noen av de studielinjer vi har hatt elever fra tidligere. Ta kontakt med oss, så ser vi om de kan dekke fagene som kreves.

Når får jeg vite om jeg har kommet inn?

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Kan jeg reise med en venn?

Til York kan du fint reise med en venn. Dere kan også bo sammen, om dere vil det!

Kan jeg reise selv om jeg ikke mestrer språket så godt?

Absolutt! Det finnes ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre.

Kan jeg reise hjem i løpet av året?

Ja. Inkludert i programprisen vil det også være billetter hjem i jula. Turer utenom dette dekkes og bestemmes av deg selv, så lenge du gir beskjed til oss og vi vet hvor du er.

Kan jeg få besøk?

Ja!

Kan jeg bo hos egen familie/familievenner mens jeg er der?

Ja.

Må man gå 2. året om igjen når man kommer tilbake?

Nei, absolutt ikke. Vi sørger for at du får fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS.

Vil det være noen tilgjengelig der, dersom det skjer noe?

Ja, vi har ansatte i York og på skolen

Kan jeg jobbe der?

Vi har enkelte elever som velger å jobbe. Det er helt greit, men man bør vite på forhånd at det er vesentlig dårligere betalt enn hva man kanskje er vant med hjemme.