Om Canada

“In addition to the academic goal; we believe in the necessity to offer opportunities to participate in the social and healthy, active lifestyle environment of our community.”

Canada er verdens nest største land, med god plass til sin fantastiske natur!

Akademiets partnerskoler ligger i British Columbia. Du kan velge mellom tre skoler i det internasjonale skoleprogrammet Sea to Sky (School District no. 48), eller syv skoler i Rocky Mountains (School District no. 6). Begge alternativer er velutviklede utvekslingsprogram for internasjonale elever fra hele verden. Som internasjonal elev vil du altså gå på en canadisk skole med overvekt av canadiske elever, men likevel være sammen med andre utvekslingselever. Det gir deg en enorm mulighet til å bygge et solid interkulturelt nettverk med venner fra hele verden!

Skolene fokuserer først og fremst på elevene og kvalitet i undervisningen, men det er også et veldig stort tilbud av friluftsaktiviteter som du kan være på. Sport og friluft er en naturlig del av skoledagen og livet i en canadisk vertsfamilie. Utover de tilbudene du får gjennom skolen har de internasjonale elevene også egne tilbud om turer og opplevelser. Dette kan for eksempel være handleturer til Vancouver, skitur i Olympiaparken i Whistler, hvalsafari og mye mer.

Når du reiser med oss til Canada, blir du møtt på flyplassen og kjørt til vertsfamilien din. Skolen har et introduksjonsprogram for de internasjonale elevene et par dager før undervisningen begynner, slik at du raskt kan bli litt kjent. Som elev fra Norge får du din egen veileder som følger deg og sørger for at du blir ivaretatt gjennom hele skoleåret.

I Canada møter du den trygge og forutsigbare kvaliteten Akademiet står for. Av oss får du hjelp og veiledning under hele søknadsprosessen, også til søknad om visum og stipend fra Lånekassen.

Skolene

Søker du deg til Canada kommer du til British Columbia. Her kan du velge mellom skoleprogrammene Sea to Sky eller Rocky Mountains. Ta gjerne kontakt om du vil ha mer informasjon om stedene, eller trenger hjelp til å finne ut av valget!

Sea to Sky-skolene ligger i:

  • Squamish, “Canadas friluftshovedstad”
  • Whistler, arrangør av vinter-OL i 2010
  • Pemberton, kjent for sin økologiske mat og fantastiske natur

Dette er alle relativt små byer med trygt og sosialt nærmiljø. Vancouver er under en time unna, som med sine 600 000 innbyggere tilbyr et rikt utvalg av kultur og byliv.

Rocky Mountains-skolene ligger i:

  • Revelstoke, globalt kjent for puddersnø og lange skibakker
  • Golden, verdenskjent for for sin utendørsområder og skibakker
  • Invermere, med sin varme sommer og kalde vinter – perfekt for all sport
  • Kimberley, et paradis gjennom alle fire sesonger
  • Cranbrook, en av de større byene i Rocky Mountains
  • Fernie, med sitt vakre og historisk bysentrum og verdenskjente puddersnø
  • Sparwood, en av de høyeste høydebyene i Canada (1140 m.o.h)

Rocky Mountain-regionen inkluderer fire nasjonalparker, og har noen av de mest anerkjente utendørsområdene i hele Nord-Amerika.