Om Australia - Akademiet Utveksling

Om Australia

I Australia samarbeider vi med EQI – Education Queensland International. Dette er skolemyndighetene i Queensland, som har jobbet aktivt med utveksling i 30 år. Her har du over 90 skoler i området å velge mellom, med lokale vertsfamilier som tar deg imot med åpne armer.

Queensland er staten som ofte blir kalt ‘The Sunshine State’ på grunn av sitt fantastiske vær. Det er den nest største delstaten i Australia, med cirka 5 millioner innbyggere. Vårt omfattende program gir deg unike muligheter til selv å bestemme skole og dermed også område. Og det er ikke uten grunn at Australia er blant verdens mest populære reisemål; med severdigheter som Great Barrier Reef, De Tolv Apostler og Ayers Rock, samt storbyer som Sydney og Melbourne, kommer tilreisende fra hele verden. Det arrangeres flere organiserte turer i løpet av året, slik at du er helt garantert å få med deg det viktigste.

At du kan velge skole betyr at du kan komme hit som elev både på studiespesialiserende og studieforberedende (idrett, KDA, MK, MDD) linje. Det er nemlig et godt fagutvalg på alle skolene, som også tilbyr mange aktiviteter utenom i regi av skolen. Av de 90 forskjellige skolene du kan velge mellom sender du oss en liste med topp fem skoleønsker. Her er det om å gjøre å være tidlig ute, for det er førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder. Det er nemlig mange skoler som ligger svært nær stranden, og det er gjerne disse som er de mest populære blant norske elever.

Vertsfamilien du får tildelt før avreise er håndplukket personlig av din kontaktperson på skolen. Det er her du virkelig får en kickstart til å bli kjent med den australske kulturen, sammen med mennesker som ønsker å ha deg der. Respekt for andre er en viktig del av kulturen i Australia. Det har i årevis vært en svært multikulturell nasjon, med over 200 forskjellige språk og dialekter. Australierne verner om både gamle kulturer og tidligere historier, og prater stolt om det når man spør. De er i tillegg imøtekommende, høflige og nysgjerrig på deg. I dette landet vil du ha lett for å bli kjent med andre!

Her ligger altså alt til rette for at du får det beste utgangspunktet for ditt livs beste år. Vær forberedt på at man legger igjen en del av hjertet sitt i dette landet. Er du klar?

Ta gjerne kontakt med oss for nærmere informasjon, eller blant annet for hjelp til å velge skolen som dekker dine ønskede fagområder.

Skoler i Queensland, Australia

Queensland, Australia er ett stort område, hjemmet til blant annet Gold Coast, Sunshine Coast, Brisbane og Cairns. Alle områdene har unike tilbud og opplevelser som vil skape minner for livet. Valget er ditt, og her kan du lese om noen av de mest populære skolene i de ulike områdene (det er 90 skoler å velge mellom, så dette er kun noen få fra utvalget):

Cairns

Cairns, eller bedre kjent som inngangsporten til Great Barrier Reef, tilbyr elevene muligheten til å være nær noen av de vakreste naturopplevelsene Australia har å by på. Dette er en perfekt destinasjon for deg som alltid har drømt om å oppleve korallrevene, bo nær regnskog og utforske et tropisk landskap.

Gold Coast

I Gold Coast kan du få leve ut surfedrømmen, samtidig som at området er en storby med mange muligheter, og ligger kun en time unna Brisbane. Gold Coast er mest kjent for strender, surfing, fornøyelsesparker og shopping.

Sunshine Coast

Sunshine Coast er kjent for en avslappet livsstil, vakre strender, og gode surfemuligheter. Området ligger også nære flere gode friluftsmuligheter, blant annet nasjonalparker og korallrev. En god blanding av hva Australia sine omgivelser har å by på!

Brisbane

Brisbane er Australia sin tredje største by og er hovedstaden i Queensland regionen. Her kan du nyte alt av hva storbylivet har å by på, inkludert ett bredt kulturliv, konsertlokaler, sportsarenaer, vakre parker, shopping og store arrangementer året rundt. I denne byen vil det alltid være noe nytt å utforske!

Uforglemmelig år i Australia

Martine har vært på utveksling i Australia. Hun forteller om erfaringer med å bo og gå på skole ett år i Australia.