Utveksling i Vg2? Gå "all in" og reis til Kina! | Akademiet Utveksling

Utveksling i Vg2? Gå «all in» og reis til Kina!

Gate i Kina

Kunnskap om kinesisk språk, historie, kultur, økonomi og politikk er en fantastisk fordel å ta med seg videre i fremtidig arbeidsliv!

Utveksling til Kina i Vg2

– Kinesisk er et av de aller viktigste verdensspråkene i fremtiden! Derfor har vi valgt å inngå samarbeid med skoler i Kina, slik at elever i Vg2 får muligheten til å tilbringe et studieår i landet. Utveksling handler om å oppleve og lære, i Kina vil elevene få en unik mulighet til å bli kjent med det kinesiske samfunnet, sier Maria Hjellegjerde, daglig leder i Akademiet Utveksling. Tilbudet er tilgjengelig for alle Vg2-elever på skoler i hele landet.

Akademiet Utveksling sender elever i Vg2 på utveksling til Maodun High School i byen Tongxiang. Byen har beliggenhet kun 30 minutter med tog fra Shanghai og er etter kinesisk standard liten, med 600 000 innbyggere. Maria forteller at skolen har en internasjonal avdeling, hvor kinesiske elever følger det kanadiske skolesystemet og undervisningen forgår på engelsk. Utvekslingselevene som reiser vil derfor gå i klasse med kinesiske elever, men bli undervist av lærere fra Canada, for å sikre at du vil kunne følge undervisningen uten problemer, får året godkjent av hjemmeskolen og består i alle fagene.

Internat eller vertsfamilie i Kina?

På utveksling til Kina med Akademiet Utveksling, velger du selv om du vil bo på internatet på skolen, eller hos en kinesisk vertsfamilie.

– Vi synes det er viktig at hver enkelt elev selv får velge det de selv ønsker. Vi i Akademiet Utveksling har lang erfaring med å sende VG2 elever på utveksling til en rekke destinasjoner, og vi er svært grundige i prosessen med å «matche» elev med vertsfamilie. Tilbakemeldingene fra våre utvekslingselever er svært gode. I Kina er det mest vanlig at elevene bor på internatskolen, men kanskje ønsker du å være en del av en kinesisk familie. Uansett hva du velger, eller om du har spørsmål, hjelper vi deg i prosessen for å finne det beste alternativet for deg, sier Maria.

Kina er fremtiden

Kinesisk er det språket som snakkes av flest mennesker i hele verden. På verdensbasis snakker 1,2 milliarder mennesker kinesisk, det er i overkant av hver femte person!

Kina er en av verdens eldste sivilisasjoner og kinesisk er et av de eldste språkene som fortsatt er i bruk. Med landets over 6000 år gamle historie, kulturskatter og stadig voksende økonomi, er kinesisk et svært attraktivt språk å lære seg.

Kina er et av de mektigste økonomiske landene i verden, med den raskest sammenhengende veksten for en større økonomi gjennom tidene.  Stadig økende handelstilknytting til Norge og andre europeiske land, har bidratt til at språket er fremmedspråket med størst vekst i Europa. Kunnskap om kinesisk språk, landets historie, kultur, økonomiske og politiske forhold i en stadig mer globalisert verden er en fantastisk fordel å ta med seg videre i fremtidig arbeidsliv.

Gate i Kina med skyskrapere i bakgrunn

Hvem velger kinesisk?

Akademiet Utveksling er en del av Akademiet, og ved Akademiet Videregående Skole i Oslo har du mulighet til å velge kinesisk som fremmedspråk. Undersøkelser viser at elevene som velger kinesisk som fremmedspråk er helt vanlige elever i norsk skole. Elevene velger kinesisk som fremmedspråk uavhengig av prestasjoner og karakterer i øvrige fag.

– Det kinesiske språket kan virke overveldende, men det er ikke like vanskelig å lære som mange tror. Det som er sikkert, er at å lære seg kinesisk kan være en svært god investering i egen fremtid og ikke minst så er det morsomt språk å lære, avslutter Rektor Selim Unsal.  Ifølge Utdanningdirektoratet har kinesisk det høyeste gjennomsnittet i standpunktkarakter av alle fremmedspråkene.