Nora er i Gold Coast, Queensland i Australia - Akademiet Utveksling

Nora er i Gold Coast, Queensland i Australia

Det er skikkelig fint og eksotisk her! Det er helt annerledes enn i Norge, og moro å oppleve noe helt nytt og spennende.

Nora holder koalabjørn i Australia

Strendene og dyrelivet er fantastisk, for eksempel flyr det papegøyer over alt hele tiden – du får virkelig sett så mye nytt her nede. 

Surfekurs og koalakos

Jeg har helt siden jeg var liten hatt et liten forkjærlighet for Australia og var ikke i tvil om at det var hit jeg ville på utveksling. Frem til nå har jeg fått tid til å bli kjent med skolesystemet og vertsfamilien min. I tillegg har jeg blant annet vært med på surfekurs, hilst på en koala og blitt kjent med mange hyggelige australiere. I tillegg bor jeg rett ved tre store fornøyelsesparker, som vi kan reise til i helgene. 

I tiden som kommer, reiser jeg på tredagers tur til Frasier Island. Det er en øy laget av hvit sand og asurblått hav. Vi har også etter hvert «jul- og sommerferie». Da får jeg besøk av foreldrene mine og det gleder jeg meg selvfølgelig veldig til.

Skole, fag og gode venner

Skolen i Australia er ganske annerledes enn i Norge og man bruker skoleuniform hver dag. Blant fagene jeg tar har jeg matte, engelsk, biologi, kjemi og noe som heter «sports and recreation». 

Det var også en overgang å skulle konversere kun på engelsk. Det er litt slitsomt i starten, men alt blir lettere etter hvert. Heldigvis har vi en egen rådgiver kun for utvekslingselever her på skolen, og det er veldig betryggende.

På skolen min er det hele 9 utvekslingselever fra Norge, i tillegg til at det er elever fra både Italia, Tyskland, USA og Brasil. Vi har blitt en egen liten utvekslingsgjeng, og det er veldig koselig. 

Nora og venner i Australia

– Si så mye «ja» du klarer

Dersom du tenker å reise på utveksling: GJØR DET! Selv om du er usikker, så kommer du garantert ikke til å angre.

Det er så morsomt, og du kommer til å oppleve så mye nytt, gøy og spennende. Mitt beste tips er å ha et åpent sinn og si så mye «ja» du klarer. Jo mer åpen du er, jo enklere er det for andre å spørre og bli kjent med deg.

Havskilpadde, strandvolleyball og kengurukos

Veldig mange er stressa for om man får seg venner på utveksling, men det man ikke tenker på er at det ofte er veldig mange i akkurat samme situasjon som deg. Da vil du få den tilknytningen man ønsker helt automatisk. Mange er også veldig interessert i hvordan det er i Norge, så da har man et fint samtaleemne å starte med. 

Et annet og litt overraskende tips om du reiser til Australia: Husk å ta med ullundertøy. De første ukene mine her var det skikkelig kaldt om nettene, selv om temperaturen stiger mye på dagen. Da er det godt med ull i kofferten!