Marthea er på utveksling i Gold Coast, Australia - Akademiet Utveksling

Marthea er på utveksling i Gold Coast, Australia

Jeg reiste til Australia fordi jeg hadde lyst til å oppleve en helt annen kultur enn i Norge, og det har jeg virkelig fått gjøre. Været, kulturen og folka er helt annerledes og menneskene er så vennlige og imøtekommende.

Jeg har sett mye av byen jeg bor i – Gold Coast, hilst på australske dyr som kenguru og koala og testet ut surfing. Fremover skal jeg besøke Frasier Island, Heron Island og Great Barrier Reef med marinebiologiklassen. I tillegg gleder jeg meg veldig til familien min kommer på besøk i sommerferien min og juleferien deres. Da skal vi reise rundt i Australia og stikke masse på stranda!

Marthea i Austalia koser en kenguru

Kule fag på bra skole

Skolen min er veldig bra og heter Palm Beach-Currumbin State High School. Både lærerne og elevene er veldig hyggelige. Jeg synes det har vært veldig fint å ha de andre internasjonale elevene ved skolen, men ofte har man klasser uten noen norske, og da blir kjent også med australske elever. Fagene mine er engelsk, matte, spansk, «business studies», marinebiologi og «sports and recreation».

Den nye hverdagen i Australia

Vertsfamilien min består av én dame på 58 år. Hun har voksne barn som har flyttet ut, og det er i grunnen ganske deilig – fordi jeg har så mye frihet!

Hverdagene mine går til skole og fag. Når skolen er ferdig kl. 15, pleier jeg å ta en tur på trening, spise middag, se på TV og gjøre lekser. I helgene har jeg mer frihet til å finne på ting som å oppleve Gold Coast og ta en tur ned på stranda.