Kaia nyter sol, varme og skole i Brisbane, Australia - Akademiet Utveksling

Kaia nyter sol, varme og skole i Brisbane, Australia

Jeg valgte Australia fordi her kan jeg oppleve så mye spennende! Det er utrolig mange muligheter her med mange store byer, vakre strender, fin natur og veldig hyggelige mennesker. Det er alltid noe som skjer her! 

Kaia i blå jakke i Brisbane, Australia

Julefeiring på stranda

Akkurat nå er det mye skole fordi vi har avsluttende eksamener for skoleåret. Det er litt som i mai hjemme i Norge, selv om det er oktober her i Australia. Jeg ser veldig frem til jule- og sommerferie. Da skal jeg til Sydney med vertsfamilien, dra i dyrehage med skolen og kose med koalabjørn og kenguru. Jeg og vertsfamilien min skal feire jul på stranda med grilling og fest. Det blir nok ikke den samme julestemningen som hjemme, men jeg gleder meg veldig.

Sort bil kjører på stranda

Til nå har jeg vært på flere turistattraksjoner og tatt pariserhjulet i Brisbane. Jeg har vært på mange fantastiske strender, og jeg har til og med fått kjøre bil på stranda. Det var faktisk skikkelig kult. Jeg bestemte meg for å søke en jobb som «lifeguard» her i nærheten av der vertsfamilien min bor, og fikk faktisk jobben. Nå har jeg tatt kurs for å kunne være livvakt og gleder meg til å ta fatt på jobben.

Fornøyd med skolen og fagene

På skolen har jeg fag som psykologi, biologi, matte (general math) og spansk. Jeg synes det er veldig ålreit på skolen min, og elevene og lærerne er utrolig hyggelige og imøtekommende. Men jeg ble litt overrasket over at skolen i Australia er litt annerledes enn i Norge, for eksempel bruker vi uniform når vi er på skolen. Heldigvis venner man seg fort til endringene, og det er jo alltid spennende med litt forandring!

– Du kommer til å få det kjempefint!

Mitt beste tips til deg som vil reise på utveksling er å være godt forberedt på at du kommer til å havne i nye og kanskje litt rare situasjoner. Stå i valget ditt, selv om du kanskje vil hjem noen ganger. Du kommer til å få det kjempefint, men husk at det ikke bare er «ferie hele tiden», det er jo en del skole også. Og du: Ikke vær redd for skumle dyr i Australia. Jeg har fortsatt ikke sett en eneste slange eller en farlig edderkopp.