Ingrid er på utveksling i British Columbia, Canada - Akademiet Utveksling

Ingrid er på utveksling i British Columbia, Canada

Hun ville gjerne reise til et engelsktalende land, og etter å ha kikket litt rundt og lest om de ulike alternativene på Akademiet Utveksling sine nettsider, falt valget på Canada.

– Jeg liker det veldig godt her. Det som overrasket meg når jeg kom hit var egentlig at det er ganske likt klima i Canada og Norge. Jeg liker skolen min, folka her og ikke minst vertsfamilien min veldig godt.

Skole med mange utvekslingselever

Ingrid går på Frances Kelsey Secondary School i byen Mill Bay. Den ligger i skoledistriktet Cowichan Valley, British Columbia.

På skolen er det hele 63 utvekslingselever spredd utover alle trinnene.

Ingrid og venniner i en ishall i Canada

– Det er fint å være flere i samme situasjon. Og vi har blitt en fin gjeng! Jeg har fått mange venner blant de internasjonale elevene.

På skolen er det et stort utvalg av fag. Ingrid tar matte, fransk, psykologi og kunst det første halvåret på skolen. Hun roser lærerne og administrasjonen for å være hjelpsomme og ekstra forståelsesfulle ovenfor utvekslingselevene som kanskje tar fag for første gang på engelsk.

Surfing, ski og julefeiring

Ingrid har allerede rukket å teste ut flere typer aktiviteter og besøkt flere steder rundt i British Columbia.

– Vi dro til Tofino, som er en liten landsby i British Columbia for å surfe. Det er nok en av de gøyeste tingene jeg har gjort!

Hun har også testet ut fjellklatring med vertsfamilien, spiller volleyball hver uke på skolen og reiser på overnattingstur til Whistler, en kjent skiby i Canada etter jul.

– Jeg gleder meg også veldig til slutten av året med graduation og prom. Også blir det veldig spennende med en litt ny type julefeiring. Jeg vet at det blir flere turer og opplevelser med vertsfamilien min fremover, som jeg gleder meg masse til.

Hverdagen i Canada er bra

Ingrid forteller at det er veldig mange hyggelige mennesker i Canada og at ting gjerne er litt som på amerikanske filmer, også i Canada.

Ingrid og venniner på en brygge i Canada

– Det er gule skolebusser, small talk i nabolaget og ikke minst skikkelig high school-stemning. Men folka her er utrolig hyggelige!

En vanlig dag i livet på utveksling inneholder en god frokost og en varm kopp te, før Ingrid går til skolebussen. På skolen er det fag før og etter lunsjen. Ofte har Ingrid trening eller volleyball-kamp etter skolen, før hun tar bussen hjem igjen.

@akademietutveksling

En dag i livet til @ingrid.i.canada som er på utveksling i Canada 🇨🇦🍁🥞 #adayinmylife #canada #exchange #exhangestudent #utveksling

♬ RUNAWAY – KAYDEN

– Vertssøsteren min er veldig glad i å bake og lage mat, så ofte gjør vi det sammen. Jeg liker godt de rolige hverdagene hjemme hvor vi spiser middag sammen og ser på en film eller Gilmore Girls.

Minner for livet

Ingrid er veldig fornøyd med året på utveksling og valg av destinasjon.

– Jeg håper at jeg fortsatt har kontakt med vertsfamilien min og at jeg har venner for livet som jeg kan besøke, ringe og ha kontakt med også når jeg er ferdig med utvekslingsåret mitt.